Ahad, 23 Oktober 2011

Permulaan hidup sebagai Student Movement

wah , da dekat berapa minggu blog tak update.. haha... ni semua sebab jadual terlalu padat sampai nak update blog pon payah... hehe.. sekarang ni aku mula join dengan SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM), memang best  dan terisi jugak masa cuti aku ni... Mulanya Ehsan la yang tarik aku lepak dengan budak-budak AKSI MAHASISWA PEDULI dekat pesta konvo Unisel.. Perangai dorang memang gila-gila.. tp hakikatnya mmg seronok lepak dgn dorang.. masuk air... haha.. ok  disebabkan aku da lama tak update, dalam post kali ni aku nak masukkan program-program aku yang x sempat update tu.. hehe senang.. apa nak jadi , jadi lar.. werkkkkk... hehe  pada 17/10/2011 bertempat di Shah's Village Hotel Petaling Jaya,  Pertemuan tertutup Bersama Dato Seri Anwar Ibrahim, dalam perasaan aku WOW ! bukan senang nak jumpa DSAI dengan lebih dekat , jadi aku ambik peluang ke emasan ni untuk join sebagai wakil Aksi  dalam pertemuan tertutup ini...



Lepas dari pertemuan tertutup ni . aku dibawa untuk lepak bersama dgn budak-budak  SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM) , sungguh teruja aku rasa bila dapat duduk semeja bagi membincangkan soal barjet 2012 yang baru dibentang oleh PM kita baru-baru ni... dorang memang bijak berfikir , macam-macam ilmu aku dapat hasil dari perbincangan mereka.. memang berbaloi aku datang dari Tanjung Malim terus PJ.. haha...




 Pada 21/10/2011 plak aku telah diundang sekali lagi untuk mengikuti Demonstrasi Aman bagi menyokong Professor Aziz Bari di UIAM Gombak.. huhu...memang syok , tidak kurang 700 mahasiswa berhimpun time tu.. tp sedihnya aku sesat dalam UIAM tu sampai je tempat yang patutnya aku tuju tu , mereka dah selesai hantar memorandum.. hadoii sumpah kecewa gila, punca nya aku naik kereta 2 org pemuda ni , sumpah sengal dorang ni.. terlebey jujur , blur , penakot.. hadoii... sepatutnya kami sampai disana sebelum solat jumaat tp kami dihalau oleh pak guard sana disebabkan dua orang budak tadi lar, dia jujur sangat dengan pak guard tu.. penyudahnya kami masuk selepas solat jumaat.. dah berjaya masuk plak, sesat pulak... !! haiyoooo...  ntah mana-mana kami pusing.. sampai-sampai semuanya da selesai.. hadoi... tp apa-apa pun time tu memang rasa betul kemanisan dalam perjuangan... huhu.. apa-apa pon next time aku xkan lepaskan peluang  , Perjuangan kita belum selesai.. hehe












0 ulasan:

Catat Ulasan

KOmen jgn x Komen !!

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 1991-2010 MyBlog. Powered by Mohd Rahimi Shamil MyBlog Diubahsuai oleh Shamil Group sdn bhd. Sponsor by deluxetemplates