Ahad, 23 Oktober 2011

Permulaan hidup sebagai Student Movement

wah , da dekat berapa minggu blog tak update.. haha... ni semua sebab jadual terlalu padat sampai nak update blog pon payah... hehe.. sekarang ni aku mula join dengan SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM), memang best  dan terisi jugak masa cuti aku ni... Mulanya Ehsan la yang tarik aku lepak dengan budak-budak AKSI MAHASISWA PEDULI dekat pesta konvo Unisel.. Perangai dorang memang gila-gila.. tp hakikatnya mmg seronok lepak dgn dorang.. masuk air... haha.. ok  disebabkan aku da lama tak update, dalam post kali ni aku nak masukkan program-program aku yang x sempat update tu.. hehe senang.. apa nak jadi , jadi lar.. werkkkkk... hehe  pada 17/10/2011 bertempat di Shah's Village Hotel Petaling Jaya,  Pertemuan tertutup Bersama Dato Seri Anwar Ibrahim, dalam perasaan aku WOW ! bukan senang nak jumpa DSAI dengan lebih dekat , jadi aku ambik peluang ke emasan ni untuk join sebagai wakil Aksi  dalam pertemuan tertutup ini...



Lepas dari pertemuan tertutup ni . aku dibawa untuk lepak bersama dgn budak-budak  SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM) , sungguh teruja aku rasa bila dapat duduk semeja bagi membincangkan soal barjet 2012 yang baru dibentang oleh PM kita baru-baru ni... dorang memang bijak berfikir , macam-macam ilmu aku dapat hasil dari perbincangan mereka.. memang berbaloi aku datang dari Tanjung Malim terus PJ.. haha...




 Pada 21/10/2011 plak aku telah diundang sekali lagi untuk mengikuti Demonstrasi Aman bagi menyokong Professor Aziz Bari di UIAM Gombak.. huhu...memang syok , tidak kurang 700 mahasiswa berhimpun time tu.. tp sedihnya aku sesat dalam UIAM tu sampai je tempat yang patutnya aku tuju tu , mereka dah selesai hantar memorandum.. hadoii sumpah kecewa gila, punca nya aku naik kereta 2 org pemuda ni , sumpah sengal dorang ni.. terlebey jujur , blur , penakot.. hadoii... sepatutnya kami sampai disana sebelum solat jumaat tp kami dihalau oleh pak guard sana disebabkan dua orang budak tadi lar, dia jujur sangat dengan pak guard tu.. penyudahnya kami masuk selepas solat jumaat.. dah berjaya masuk plak, sesat pulak... !! haiyoooo...  ntah mana-mana kami pusing.. sampai-sampai semuanya da selesai.. hadoi... tp apa-apa pun time tu memang rasa betul kemanisan dalam perjuangan... huhu.. apa-apa pon next time aku xkan lepaskan peluang  , Perjuangan kita belum selesai.. hehe












Rabu, 28 September 2011

MALANG SUNGGUH DIKAU

hushh da seminggu x update blog... rindu plak sama kaw blog haha.... hurmm smlm adalah hari paling malang buat aku.. mana tak nye.. smua aku buat ada je yang tak kena... huhu apa punya malang la aku dapat semalam.. haha.. Semalam ntah mcm mana tergerak hati nak pergi ziarah unisel , ni semua borang extend punya pasal.. kalo x suruh isi , jangan harap aku nak dtg.. huhu pagi tu punya la bersemangat nak pergi unisel... barjet nak jimat duit, aku dgn seorang sahabat aku nawi (member 1 kos) berpakat pergi unisel hanya dgn bermotor sahaja.. sampai je unisel dalam pukul 11 , punya la penat , mau x kengkang aku berjalan, dekat sejam lebih perjalanan.. huhu ... akhirnya kami masuk la ke censelori dan dapatkan borang extend tu dekat unit rekod... bila da isi lengkap borang tu , tiba-tiba ada satu tu mintak cop dekan dan unit kewangan .. alahai.... nak kne bwk motor lagi untuk ke fakulti pulak...sampai je fakulti  punya la penat nak naik tangga pergi bilik dekan , nak bilik kat tingkat atas , ngade2 punya dekan... haha.. dengan lafaz Salam untuk masuk bilik dekan , tiba-tiba P.A dekan kata dekan meeting kt Shah Alam... What The Fish !!! hadoii susah payah aku datang jauh-jauh.. dengan senafas je dekan xde.. haiyooo... xpelah , hati masih boleyh sabar lagi.. haha... dengan sabar penuh di dada, pergi semula ke Unit Kewangan , nak mintak cop n akaun statement... sampai je sana , hati jadi gembira, sebabnya org x ramai .. hahaha gelak besar aku.. rupa-rupanya datang lagi malang buat ku... no yang aku dapat 3052 tp nombor yg terpampang dkt kaunter bru 3032.. OMG ! org x ramai, tp nombor begitu banyak.. xpelah aku tunggu(sabar je)... punya la teruk daripada 10 kaunter , yang bukak cuma 3 kaunter je.. hadoii... pastu plak pekerja nye smua jenis lembab... aiyakk.. lebih kurang 15-20 minit hanya untuk seorang student.. perhhh sampai x sudah la aku menunggu kalo style mcm tu... tiba-tiba pulak berduyun-duyun org masuk , ptot la aku dapat nombor yg boleh di ibaratkan pulau pandan jauh ketengah... rupanya dorang da ambik awal sblum aku... huh dengan staf nye lembab... nombor plak hidup segan mati tak mau... xnak pening kepala aku buat keputusan blah je dari tempat tu... baek makan lagi bgus... haha... akhirnya dapat jgk mkn dengan roomate lama, epy... huhu lama betol x jumpa dia sejak abis belajar ni... dia je yg tak habis blaja lagi...lepas makan  terus gerak pergi rumah sahabat perjuangan iaitu Ekhsan dekat Jeram Selangor , semasa Otw ke sana tu , boley pulak hujan.. apa lagi redah jelah... sampai je rumah ehsan , fuh alangkah bersyukur nye dpt minum n rehat...sempat jgk la tido dan solat asar sekali...  Waktu sudah ukul 5 ptg, aku dgn nawi pon bersiap la untung pulang.. time otw blik tu , boley pulak motor aku habis minyak...  si nawi rilek je jalan kedepan tanpa toleh belakang.. haha, aku da gabra, da la brenti dkt hutan, dah nak malam pulak tu... call nawi x angkat (maybe dia x perasan )... duduk menung sebentar aku.. haha dekat 5 minit aku tunggu akhirnya nawi datang semula.. Fuh Alhamdulillah sgt2... dan dia pun terus bergegas beli minyak dekat kampung-kampung berdekatan... hehe... minyak pon da di isi... dah perjalanan ditruskan sehingga sampai ke destinasi.. ALhamdulillah selamat jugak aku sampai.. Kesimpulannya , Hanya buang masa , wang , tenaga je pergi Unisel.. Rabu ni kena pergi lagi kesana ada taklimat praktikel. .. Apa pun Tak Boleh....


Agak kosong Unit Kewangan.. dimana staf ?


Hanya Sehelai borang, aku umpama hantu penunggu di censelori
daripd jd penunggu baek lepak makan dgn epy
huhu ... rempit time
Akibat rempit , motor tersadai, padan muka aku
Ntah macam mana tank minyak kosong... kuat btol moto aku minum ye
nasib ada nawi membantu
~
KESIMPULAN: PERGI HANYA BUANG DUIT , TENAGA DAN MASA... KHAKKK PTUIHHH


Selasa, 20 September 2011

Konvoi Raya 2011

Assalamualaikum,  setelah penat beraya , hari ni baru dapat peluang untuk update blog... hehe pelik kan , da penghujung syawal masih lagi beraya  mengalahkan budak-budak.. hihihi...17-18 hb hari tu , kiteorg pelajar-pelajar diploma pendidikan pengajian islam mengadakan konvoi hari raya di sekitar selangor. mmg meriah la gamaknya... hehe.. apa-apa pun thanx kepada tuan rumah iaitu  keluarga Ehsan Bukhari , Naziha , Nabila Huda , Zarwatin Najar , Asmaniza kerana menyambut kedatangan kami...  walaupon kepala aku da makin gugur rambut nak topup minyak kereta.. cakap pasal duit, perhhh .. naik giler aku tgok duit dengan mudah mengalir umpama lori ayam meluncur laju di lebuh raya...  terlalu bnyk sgt pakai duit dlm konvoi ni.. hoho... mau x abis duit , dari Hulu Selangor - Jeram - Kuala Selangor - Bukit Beruntung - Subang Jaya - Sepang pastu patah balik ke Jeram dan akhirnya kembali kerumah di Hulu Selangor... Ya Allah , time tu mmg senyum je tgok duit terbang untuk minyak , blom masuk Tol lagi.. berapa bnyk tol ,  lagi-lagi dalam perjalanan ke sepang..  hehe nasib baik setahun sekali.. kalau hari-hari memang naik kereta lembu la aku lepas ni.. haha apa-apa pun memang terhibur dengan telatah kawan-kawan sepanjang perjalanan... Tahun depan kita jumpa lagi InsyaAllah...                 

                                                  
16/9/11 : kenduri tahlil di rumah Ehsan.. mmg sebagai kwn kene bantu membantu la ntuk menjayakan majlis ni..



pagi sebelum konvoi bermula.. huhu kita minum dulu ~~

Bob tgh tension menunggu manusia yg x menepati waktudi hadapan kampus hehe



Posing dulu kt depan rumah G-ha,,, hehe..



rumah Ustaz zamri di bukit beruntung, sedap air yg ustz buat.. kelas gitu..haha
Ahli jemaah tertinggi (penyokong kuat Ustaz Zamri..) haha
Rumah Nabila Huda - Subang Jaya-

smua x sbr nak mkn.. huhu sedap btol mknan kt rumah bella... terbaekk !!!
sebelum berangkat pulang dan meneruskan destinasi.. huhu




bergambar di Masjid Desa Vista Salak Tinggi Sepang... haha bersama pengantin lelaki.. huwawa
hehe di rumah najar... selepas melantak MAKARONO (makaroni) hahaha


nawi Kepenatan~ lalala
hahaha... seronok ye bob ....

18/9/11: beraya di Jeram anjuran Pas kawasan Jeram

 
ntah mcm mana berjumpa dgn lectrure ... Haji man... haha haji tgh luahkan perasaan



Jumaat, 16 September 2011

Happy Birthday Malaysia!!


Hari merdeka telah datang dan pergi , Malaysia telah merdeka selama 54 tahun sekarang, saya merasakan ini adalah satu kebanggaan buat kita kerana kita berjaya hidup dalam keadaaan aman damai selama 54 tahun. Hari ni 16 september iaitu hari Malaysia, iaitu hari dimana Sabah , Sarawak dan Singapura bersama bergabung dalam pembentukan sebuah negara. huhu... Alhamdulillah dengan limpah dah kurniaNya kita sama-sama berpeluang menyambut hari Malaysia buat kali ke-48 sebagai sebuah negara yang berdaulat. Apa-apa pun sama-sama lah kita pelihara keamanan yang telah tercapai ini.. Tingkatkan usaha kita untuk lebih berdaya saing, maklumlah semakin maju negara kita, makin tinggi saingan buat kita, jadi teruskan bawa diri kita maju kehadapan untuk perolehi kejayaaan.. akhirkata Selamat menyambut hari Malaysia ! Allahuakbar !


Khamis, 15 September 2011

Jom maen game Hack ~ngeee~~

Assalamualaikum , post terbaru ni khas untuk sesiapa sahaja yg berbakat untuk menjadi hacker sahaja, hehe Hentikan niat nak jadi hacker kalau level ni tak lepas! setelah berusaha , akhirnya berjaya jgk maen smpai habis, walaupon ada kejutan yang istimewa diakhir permainan... hahaha... korang apa lagi try la game ni.. Tak susah pon... semuanya hanya ada 4 level je. ini adalah pelajaran yang paling basic untuk menjadi seorang hacker... Apa-apa pun selamat mencuba keyh~~
.
Laman Webnya : http://www.biokeen.org/h4ck7h3g4m3/level_1.php

tips untuk level 1: tekan kanan dan cari view page souce dan cri password di dalam souce tersebut seperti dlm gambar... selamat mencuba ~~ (^_^)
Posted Image





Bru nak ucap selamat hari raya? Bia btol?


Assalamualaikum... agak bersawang blog ni , terlalu lama sgt x update... hehe apa-apa pun sebelum terlewat, saya disini mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri maaf zahir batin... haha rasa kelakar je nak ucap , yelah da berapa haribulan pulak hari ini.. huhu... moral nye kt sini , jgn biar kan blog bersawang.. ni lar akibat nye... haha... papepn kawan-kawan smua jgn lupa laksanakan puasa 6 keyh.. semoga Allah lipahkan rezeki melipah ruah untuk kita... Adiosss amigoosss !! Wassalam....




Bermula hidup baru


Assalamualaikum.. wahh lme giler x update blog... huh... rindu rasanya nak ekmbali zaman kegemilangan blog dulu...Apa2 pn blog ni akan kembali seperti dulu !! Fikir dulu sebelum Buang !

Sabtu, 15 Januari 2011

10 SEBAB CUCI MOTOR ADALAH LEBIH BAIK DARIPADA BERKHALWAT

1.Cuci motor boleh dilakukan depan kawan-kawan tanpa merasa malu dan bersalah.

2.Masa sedang asyik menggosok dada motor tak perlu tengok-tengok kiri kanan.

3.Motor tak merengek-rengek masa ia mula basah dan licin oleh sabun.

4.Boleh tangguh beberapa minit, pergi sambut telefon, makan nasi, pergi tandas,hisap rokok tanpa sesiapa yang tak puas hati.
http://www.karir-up.com/wp-content/uploads/2008/12/gw-guyur3.jpg
(Gambar Hiasan)
5.Tak perlu pujuk-pujuk dan berjanji untuk bertanggung jawab sekiranya hendakmula mencuci motor.

6.Lepas cuci boleh naik dan henjut-henjut serta tunggang-tunggang dalam sebarangposisi tanpa emak atau JPJ tegur sekiranya belum dihidupkan enjin.

7.Tak perlu bersusah payah mencari tempat tersembunyi, depan rumah atau distesyen minyak pun boleh.

8.Nak pancut air sepuas-puasnya dalam atau luar enjin tiada yang larang.

9.Nak buat setiap hari lagi digalakkan, malah dipuji oleh kawan-kawan. Majikan tidakakan memecat anda.

10.Jika kebetulan tok kadi dan ketua kampung melintas, anda boleh menegurdengan senang hati dan mempelawa mereka mencuci motor.


credit:syok.org



Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 1991-2010 MyBlog. Powered by Mohd Rahimi Shamil MyBlog Diubahsuai oleh Shamil Group sdn bhd. Sponsor by deluxetemplates